Owsiane pancakes z kokosem

przepis
owsiane pancakes z kokosem
25Sty
składniki
  1. <div>OWSIANE PANCAKES Z KOKOSEM</div> <div>/przepis własny/</div> <div> </div> <div>Składniki na ciasto:</div> <div> </div> <div>35 g (1/4 szklanki) <em>bezglutenowych płatków owsianych (Provena)</em></div> <div>35 g (1/4 szklanki) mąki kokosowej</div> <div>ok. 140-170 ml mleczka kokosowego</div> <div>szczypta soli</div> <div>duże jajko</div> <div>1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
    łyżka suszonej żurawiny</div> <div>łyżka ekologicznej <em>oliwy z oliwek extra virgin (Bio Levante)</em></div> <div>mała garść pokruszonych w blenderze <em>plastrów kokosa (Bio Planet)</em></div> <div>łyżka<em> erytrolu (Agnex)</em></div>
Przepis
  1. Przygotowanie:Płatki owsiane zalać wrzątkiem do ich poziomu i odstawić na 5 minut.
    Następnie zmiksować je z mąką, solą, jajkiem, proszkiemdo pieczenia i erytrolem na gładką masę (która powinna być gęstsza niż na naleśniki),
    a następnie dodać drobno pokruszone plastry kokosa i suszoną żurawinę.
    Odstawić na 5 minut, aby żurawina wchłonęła nadmiar wilgoci z ciasta.Na patelni rozgrzać oliwę i rozprowadzić ją po całej powierzchni.
    Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni około 4 minut z każdej strony.
    Po tym czasie zdjąć i podawać z kawą,twarożkiem, plastrami kiwi i cukrem pudrem trzcinowym.
następna inspiracja
Zobacz nasze filmy:
SKOMENTUJ
następna inspiracja
ZOBACZ RÓWNIEŻ